PRESSEMELDING 06.11.2020:
Etter å ha jobbet etter mottoet “Norges minste, men råeste byggevarekjede” i over 10 år tar Ski Bygg nå skrittet og blir en del av XL-BYGG. Dette er en naturlig utvikling i takt med at byggevaremarkedet konsolideres og konkurransen skjerpes sier daglig leder Atle Bakke. Som del av XL-BYGG familien står vi bedre rustet og kan trekke veksler på en av bransjens største merkevarer. Dette kombinert med fantastiske medarbeidere, tung fagkompetanse og bredt sortiment vil styrke vår markedsposisjon i Oslo og Viken.
Prosessen frem til kjedebytte startet tidlig i høst og er bredt forankret i organisasjonen på Ski. En arbeidsgruppe bestående av deltagere fra alle deler av organisasjonen har gitt sin entydige anbefaling – de tror rett og slett man står sterkere sammen. Det er vanskelig å være uenig i dette.
Ski Bygg er allerede en del av Mestergruppen, og overgangen blir dermed ikke veldig stor for våre 150 ansatte eller kundene våre, sier Bakke. Tore Andresen, leder for arbeidsgruppen legger til at “faghandelsprofilen til XL-BYGG sammenfaller på veldig mange områder med det Ski Bygg har stått for i en årrekke. Vi har vært, og skal fortsatt være proffens viktigste partner, samtidig som vi kan hjelpe privatkunden med store og små prosjekter.”
Målet er å være på plass med ny profilering i god tid før sesongen 2021 braker løs.
“For oss er det fantastisk morsomt at Ski Bygg har valgt XL-BYGG. Ski Bygg er Norges største byggevarehus, og er et opplevelsessenter innen trelast og byggevarer. Den unike kompetansen som sitter her, gleder vi oss til å dra nytte av i videreutviklingen av XL-BYGG konseptet. Med Ski Bygg på laget, styrker vi vår posisjon markant i Østlandsregionen” sier Are Ellingsve, kjededirektør i XL-BYGG.
Når vi nå blir en del av XL-BYGG er dette en naturlig fortsettelse på en 100 år lang reise. Gjennom alle år har en bygget sten på sten, søkt utvikling og trosset markeder. Hele tiden i søken etter å være best. På terskelen til en ny æra består SKI BYGG i tillegg til hovedanlegg og sentrallager av 5 proffsentere og ett kjøkkensenter. Proffsenterne ligger i Askim, Ås, Enebakk, Fredrikstad og i Halden. Kjøkkensenteret ligger på Grini i Bærum. Vi omsetter drøye 750 millioner og har 150 dyktige medarbeidere. Våre godt forankrede verdier er Pålitelig, Attraktiv og Fremoverlent, sier Bakke.